Konsthantverk


Nerver av silver

Visats på Formex 2020
Award winner Ung Svensk Form 2021


Jag har tillverkat ett halsband i silver med inspiration från nerverna i en hand. Jag har smitt, smält och lött samman de olika delarna. Det jag vill förmedla med mitt verk är att våra händer är fantastiska verktyg. Med dem kan vi skapa, känna och kommunicera. Det är nerverna i händerna som sänder information till hjärnan. När vi medvetet låter handen och hjärnan samverka – kan vi göra mer hållbara val, samt välja kvalitet framför kvantitet.


Engångsartiklar

Examensutställning online 2020

Grunden till projektet ligger i tankar kring silver som hållbart material och engångsprodukter som snabbt förbrukas. Syftet med mitt examensprojekt är att uppmärksamma hur vi behandlar och värderar det vi köper och äger. Jag bestämde mig för att välja ut två produkter som har kort livslängd och som man köper många av åt gången till ett lågt pris. Jag ställde mig frågan, hur skulle det vara att göra en tops eller en tandtrådbygel i ett så kallat hållbart material, med lång livslängd och högre värde? 

Värdet i engångsprodukterna ligger i funktionen, genom att göra dessa produkter i silver förlorar de funktionen som de är utformade för. De går inte längre att använda dem. Vikten är inte i längre i hur de ska användas rent praktiskt, utan vad de förmedlar och symboliserar. Under projekttiden har jag lagt märke till ett antal tandtrådsbyglar i plast på gator och i skogen. Det kan säga något om hur många värderar den här typen av produkter. Silver är ett material som är återvinningsbart, justerbart och inget man slänger i soporna efter en användning. 


Livet

Visats på galleri Skådebanan i Linköping våren 2019
samt på Formex 2020

En serie av 4 ringar föreställande blommor i olika stadier. Från att den full av energi slår ut, till att den sakta förtvinar.

Det finns något vackert i det sköra och i det som inte till synes längre är ”perfekt”. Bara för att något inte längre är som det en gång varit, betyder det inte att det är oanvändbart eller mindre vackert.