PechaKucha

En liten uppdatering kring USF 2021…

För några månader sedan höll jag i en digital PechaKucha med Svensk Form Öst. Jag tänkte att det kunde vara kul att dela länken till videon här, för den som är intresserad av att höra mig prata östgötska och se lite bilder utöver det som finns med i utställningen. Den pågår förresten fortfarande och är för närvarande i Borås på textilmuseet, och även online på Svensk Forms hemsida!

Utöver det så har jag jobbat och börjat som guldsmedslärling, så det har inte blivit mycket uppdaterat här eller på instagram. Jag ska försöka bli bättre på det 🙂

Ringar, creoler och inspiration


Hej!
Idag regnar det och jag sitter inne och redigerar bilder. Jag har samlat ihop lite smycken som jag gjort den senaste tiden och uppdaterat Till Salu-sidan. Det finns nu några fler stiftörhängen, creoler och ringar. Jag har på senaste tiden fastnat för tjockare creoler som jag filat och gett en lite skrovlig textur i kontrast med polerade partier. Gillar att det blev lite tyngd i dem.

Tidigare har jag lagt ut bilder på örhängen som jag gjort med inspiration från ett snäckskal. Nu finns även en ring i samma stil! Den är öppen upptill mellan delarna och går därför att justera en aning utan att utseendet förändras allt för mycket.

Ljuset reflekteras fint i de skålformade formerna. Min syster sa till mig att de påminde om svampar, vilket gav mig många fler idéer till framtida projekt! Just nu finns det inte så mycket svampar ute i skogen att studera, men tur att det finns böcker och internet. Något liknande är ju mossa och lavar, de kan också vara riktigt fina. När det slutar regna ska jag ta mig ut i skogen och fota detaljer. 🙂


Säljer smycken

Idag inviger jag Till salu-sidan här på hemsidan – ÄNTLIGEN! Det kommer att dyka upp nya smycken då och då som jag tillverkat förhand, alla av återvunnet Sterlingsilver. Jag gillar att testa mig fram och göra nya former lite efter vad som intresserar mig vid tillfället. Därför blir det en blandning av kantigt och mjukt, många med smält och ojämn yta. Som det ser ut nu på sidan finns det mest stiftörhängen, och två olika sorters halsbandshängen. Det kommer lite ringar och annat snart också.Skulle du vilja ha något som redan blivit sålt kan det vara så att jag har möjlighet att göra ett par liknande åt dig också. Jag skulle verkligen uppskatta om du vill bidra till mitt arbete genom att köpa något du tycker om till dig själv, eller till någon annan.

Beställning gör du genom att skriva ett meddelande till mig här eller via direktmeddelande på Instagram. Jag svarar gärna på frågor angående kostnad m.m. Har du en idé så är jag öppen för samarbete!

Tryck här för att ta dig till sidan med smycken.

Vi hörs!

Johanna

Award winner USF 2021!

Jag är väldigt glad över att få presentera mitt halsband ”Nerver av silver” som ett av de 26 bidrag som valts ut till Ung Svensk Form 2021!

Det blir en utställning som öppnar digitalt på Kulturhusets Stadsteater den 8 februari, Stockholm Design Weeks första dag. Det går att följa invigningen online via facebookevenemanget som jag länkar till här nedan, alternativt via Kulturhuset stadsteaterns hemsida.

Jag ser fram emot att höra vad andra tycker och tänker om halsbandet. Så skicka gärna ett meddelande!

https://www.facebook.com/events/4241087479238712/

https://kulturhusetstadsteatern.se/KonstDesign/Evenemang/2021/Ung-Svensk-Form-2021/


Turné:
8 februari – 14 mars, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
1 april – 16 maj, IKEA Museum, Älmhult
Maj – augusti, Umeå, tbc
Sept/okt, Göteborg, tbc
13 november – 16 januari, Form/Design center, Malmö